Belem Turtası

Belem Turtası

  • Malzemeler

* 400 ml süt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 paket vanilya
* 150 g şeker
* 30 g Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 adet yumurta sarısı
* 1 paket milföy hamuru

Yapılışı:
• Bir tencereye süt ve tereyağını ekleyip kaynatın. Yumurta hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyip çırpın. Kıvam koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın.
• Milföy hamurlarını hafifçe açın. Hamuru açtıktan sonra cupcake kalıbına denk gelecek şekilde kesin ve yerleştirin. Ilıyan süt, un karışımının içine yumurtaları ekleyip tekrar çırpın ve hamurların içine dökün.
•225 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
• Afiyet olsun!

<