BEĞENDİLİ KEBAB(BURSA)

Beğendili Kebab

  • Malzemeler(6 kişilik)


* 6 adet patlıcan
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı)
* 2 su bardağı süt
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 adet limon
* 750 gr kuzu kuşbaşı
* 1 adet orta boy soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 adet orta boy domates
* 5 su bardağı su
* Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Üzeri için;
* 8-10 yaprak kıyılmış maydanoz

Yapılışı
• Patlıcanları 3-5 yerinden bıçağın ucu ile delin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine patlıcanları bütün olarak dizin ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında ara sıra çevirerek közleyin. Sıcakken soyun ve kararmaması için limonlu suyun içine bırakın.
• 2 yemek kaşığı yağı eritip ERİŞ UN’u ekleyin. Çırpma teli ile 3-4 dakika orta ateşte karıştırın. Soğuk sütü ilave edin ve karıştırın. 5-6 dakika pişirdikten sonra,patlıcanları doğrayıp ezerek iyice sıkın ve sosa ilave edin. Tahta spatula ile karıştırıp tuz ve peyniri ilave edin.
• Bir yemek kaşığı tereyağını eritip etleri ilave edin. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı ekleyip kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika sonra un ve domatesi ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edip pişmeye bırakın.
• Hazırladığınız beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın etleri de beğendinin üzerine dağıtın.
• Kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

<