Ballı Lokma

Ballı Lokma

  • Malzemeler


* 1.5 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 1 su bardağı ılık süt
* Yarım paket kuru maya
* Yarım çay kaşığı toz şeker
* 1 tutam tuz
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı tuz
Şerbeti İçin Malzemeler:
* 1,5 su bardağı su
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 yemek kaşığı bal

Yapılışı:
• Şerbet için su, şeker ve balı bir tencereye alıp karıştırarak 3-4 dakika kaynatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın.
• Hamur için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp pürüzsüz olana kadar karıştırın. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
• Derin bir tencereye yağı alıp kızdırın. Dinlenen hamurdan yuvarlak parçalar hazırlayıp yağın içine atın.
• Pişen hamurları soğuyan şerbete atın. Afiyet olsun!

<