Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası

  • Malzemeler



* 1 adet soğan
* 1 tepeleme yemek kaşığı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 500 g küçük doğranmış bal kabağı
* 4 su bardağı sıcak su
* 1 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1/2 çay kaşığı zencefil
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
* Tuz

Yapılışı:
• Bir tencerede sıvı yağı ve tereyağını kızdırın. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
• Daha sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Bal kabaklarını ekleyip güzelce karıştırın ve kapağını kapatın.
• Kısık ateşte kapağını açmadan kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kabaklar yumuşadıktan sonra suyunu ekleyip çorbayı blenderdan geçirin.
• 5 dakika daha kendi halinde pişirin. Sütü ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatın. Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
• Afiyet olsun!

<