Alabaş Çorbası

Alabaş Çorbası

  • Malzemeler



* 1 büyük alabaş (Kohlrabi lahanası)
* 2 büyük patates
* 1 soğan
* 4 su bardağı kaynar su
* 1 paket krema
* Muskat
* Sıvıyağ
* Tuz
* Üzeri İçin
* 1 çay kaşığı ucu yeşil pesto
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Kruton

Yapılışı:
• Bir tencereye sıvıyağ ekleyin. Isınan yağ üzerine yemeklik doğranan soğanları ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine yemeklik doğranmış patates ve alabaşı ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edin.
• Üzerine 4 su bardağı kaynar suyu ekleyerek karıştırın ve tencerenin kapağı kapatın. Çorba piştikten sonra blenderden geçirin ve içerisine krema, tuz ve isteğe bağlı olarak muskat ekleyebilirsiniz.
• Küçük bir tavada zeytinyağ kızdırılır ve yeşil pesto eklenerek karıştırılıp ocaktan alınır. Servis aşamasında üzerine kruton ve pesto sos gezdirerek süsleyebilirsiniz.
• Afiyet olsun!

<